Dobrodošli na spletni strani Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki je bilo ustanovljeno leta 1974.

25. Državno prvenstvu v streljanju za mlade do 17 let - Turnišče 2016

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče bo v skladu s koledarjem Strelske zveze Slovenije v soboto, 9. aprila 2016 in nedeljo, 10. aprila 2016 organiziralo Državno prvenstvo z zračnim orožjem za tekmovalce do 17 let. Tekmovanje, ki ga bo zaznamovala udeležba 488 strelk in strelcev, bo potekalo na 32 elektronskih tarčah SIUS v telovadnici OŠ Turnišče.



V Turnišču bo na državnem prvenstvu nastopilo 492 strelk in strelcev iz 61 strelskih društev in klubov iz vse Slovenije. Svojo natančnost z zračno puško in pištolo bodo v dveh tekmovalnih dneh preiskušali cicibani, mlajši pionirji, pionirji in kadeti. Celotno tekmovanje bo potekalo na elektronske tarče SIUS, ki se uporabljalo tudi na največjih svetovnih tekmovanjih. 

Uradna otvoritev državna prvenstva bo v soboto, 9. aprila ob 9.30, že pred tem pa bodo kot prvi na strelsko linijo ob 8.30 stopili cicibani z zračno puško. Drugi tekmovalni dan nedeljo bodo ob 8. uri zjutraj otvorile pionirke z zračno puško, kot zadnji pa se bodo za naslov najboljših v državi pomerili kadeti z zračno pištolo, ki bo do zadnji strel opravili do 19.40.

Organizator tekmovanja v sodelovanju z Občino Turnišče in drugimi društvi na dvorišču Osnovne šole Turnišče pripravlja predstavitveni šotor, kjer bo predstavljena turistična ponudba okolja, ki ga bo možno spoznati tudi na vodenih turističnih ogledih lokalnih znamenitosti (Romarska cerkev Marije Vnebovzete, Čevljarski muzej, rastlinjak Lušt Renkovci). Pod šotorom pa bo potekalo tudi zanimivo tekmovanje za skrito tarčo z glavno nagrado zračno pušto Stoeger X5.

V neposredni bližini prizorišča se nahaja Okrepčevalnica Mladost, ki bo v času tekmovanja poskrbela za posebno ponudbo pic, hamburgerjev, sladoleda in osvežilnih pijač. 

Naslov prizorišča:
Osnovna šola Turnišče, Prešernova ulica 2, 9224 Turnišče

Parkirišče je na voljo ob tovarni Planika Turnišče, Prešernova 4, 9224 Turnišče.

Podrobnejše informacije, urnik tekmovanja, rezultate in fotografije z državnega prvenstva bodo objavljene na spletni strani www.sdturnisce.com, kjer bo na voljo tudi video prenos v živo iz državnega prvenstva.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "25. Državno prvenstvu v streljanju za mlade do 17 let - Turnišče 2016"

RSS