Dobrodošli na spletni strani Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki je bilo ustanovljeno leta 1974.

Na DP zmaga Turnišča in Markoje



Na 25. Državnem prvenstvu za člane in mladince z zračnim orožjem, ki ta konec tedna poteka v Trbovlju je ekipa Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče znova osvojila naslov državnih prvakov, tretji v zadnjih štirih letih. Tadej Žalik, Robi Markoja in Uroš Maučec so nastreljali 1840,4 kroge in najbližje zasledovalce iz SD Olimpija premagali za 8,7 kroge. Ekipa SD Koloman Flisar Tišina je osvojila šesto mesto.

O naslovu državnega prvaka odločil 0,1 krog

Tudi med posamezniki je naslov najboljšega v državi romal v Turnišče. Robi Markoja je namreč s finalnim nastopom 204,0 krogov v napetem boju osvojil naslov državnega prvaka. Drugouvrščenega Željka Moičevića je premagal za 0,1 kroga. V velikem finalu je Mitja Černi iz SD Gančani osvojil peto mesto. Tadej Žalik iz Turnišča pa je bil osmi.

Med mladinci najboljši Črenšovci in Žan Kelenc

Med mladinci z zračno puško so naslov državnih prvakov znova osvojili Žan Kelenc, Jan Nagy in Matjaž Škafar iz ŠD Črenšovci, med posamezniki pa je drugo leto zapored zmagal Žan Kelenc. Pri članicah je bila Saša Marija Ratnik iz SD Koloman Flisar Tišina peta, Bianka Vogrinčič iz Črenšovec pa osma. Prav tako osmo mesto je med mladinkami osvojila Ljutomerčanka Nuša Špindler.

Državno prvenstvo za mlade v Turnišču

Prihodnji konec tedna se bodo v telovadnici Osnovne šole Turnišče na državnem prvenstvu z zračnim orožjem pomerili še tekmovalci do 17 let. Na 32-steznem strelišču na elektronske tarče bodo tekmovali cicibani, mlajši pionirji, pionirji in kadeti z zračno puško in pištolo.



 











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Na DP zmaga Turnišča in Markoje"

RSS