Dobrodošli na spletni strani Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki je bilo ustanovljeno leta 1974.

V Turnišču šest državnih rekordov

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče je 9. in 10. aprila 2016 v telovadnici Osnovne šole Turnišče pripravilo 25. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za tekmovalce do 17 let. Na največjem tekmovanju leta za mlade strelce je bilo doseženih kar šest državnih rekordov.

V dveh tekmovalnih dneh se je na 32 steznem strelišču na elektronske tarče SIUS ASCOR pomerilo 488 mladih strelk in strelcev iz 61 strelskih društev in klubov iz vse Slovenije. V soboto so na strelsko linijo stopili cicibani in mlajši pionirji. Rekordno je bilo že tekmovanje najmlajših strelk in strelcev. Ekipa cicibank SD Grosuplje je namreč s 524 krogi za dva kroga izboljšala državni rekord. Med posameznicami pa je Pia Privšek iz SD Celjska četa Mala breza s 183 izenačila državni rekord.

Sobota rekordov se je nadaljevala tudi pri mlajših pionirjih, kjer so nov najboljši rezultat v državi postavili mladi strelci iz SD Trzin, ki so s 550 krogi kar za sedem krogov izboljšali star državni rekord. V posamični konkurenci je Meta Dobrovoljc iz SD Celjska četa Mala breza postavila nov državni rekord 191 krogov, Anton Korbar iz SD Triglav Javornik Koroška Bela pa je s 188 krogi izenačil državni rekord.

V nedeljo je bilo na sporedu tekmovanje za pionirje z zračno puško ter za kadete z zračno puško in pištolo. Tudi drugi tekmovalni dan je prinesel nov državni rekord, ki so ga s 1187,6 krogi kar za skoraj 14 krogov izboljšali z zračno pupko izboljšali kadeti iz SD Slovenske Konjice.


Organizator je v sodelovanju z Občino Turnišče pod prireditvenim šotorom pripravil tudi predstavitev turistične ponudbe, Kulturno društvo Štefan Raj in Klub mladih Turnišče pa sta poskrbela za palačinke in hot doge. V družabnem delu dogodka je potekalo tudi zanimivo tekmovanje za skrito tarčo z glavno nagrado zračno puško Stoeger X5.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "V Turnišču šest državnih rekordov"

RSS