Dobrodošli na spletni strani Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki je bilo ustanovljeno leta 1974.

Znova rekordno regijsko prvenstvo, tokrat na elektronske tarče

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče bo v skladu s koledarjem Strelske zveze Slovenije v soboto, 20. februarja 2016, organiziralo Regijsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za Severo-vzhodno regijo. Tekmovanje, ki ga bo zaznamovala rekordna udeležba 239 pomurskih strelk in strelcev, bo prvič v zgodovini pomurskega strelstva potekalo na 32 elektronskih tarč SIUS v telovadnici OŠ Turnišče.
V Turnišču bo na regijske prvenstvu nastopilo 239 strelk in strelcev iz 18 pomurskih strelskih društev in klubov. Svojo natančnost bodo preizkušali s standardno in serijsko zračno puško ter zračno pištolo prvič v zgodovini pomurskega strelstva na elektronske tarče SIUS, ki se uporabljalo tudi na največjih svetovnih tekmovanjih. Prvi tekmovalci bodo na strelsko linijo stopili že zjutraj ob 8.30, ko bodo s tekmovanjem pričeli pionirji. V nadaljevanju bodo tekmovali še cicibani in cicibanke, mlajši pionirji in mlajše pionirke, kadeti in kadetinje, mladinci in mladinke ter člani in članice.
Na regijskem prvenstvu v Turnišču bodo streljali tudi številni slovenski reprezentanti, ki se bodo borili za naslov regijskega prvaka, za večino pomurskih strelcev pa je to priložnost za doseg norme za nastop na državnem prvenstvu, ki bo za mlajše kategorije potekalo 9. in 10. aprila 2016 prav v Turnišču. Strelska zveza Slovenije je namreč organizacijo največjega tekmovanja v letošnji sezoni za mlajše kategorije zaupalo domačemu SD Štefan Kovač Turnišče.

Podrobnejše informacije, urnik tekmovanja, rezultate in fotografije z regijskega prvenstva bodo objavljene na spletni strani www.sdturnisce.com in Facebook strani www.facebook.com/SdStefanKovacTurnisce
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Znova rekordno regijsko prvenstvo, tokrat na elektronske tarče"

RSS