Dobrodošli na spletni strani Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki je bilo ustanovljeno leta 1974.

Strelci uspešni v Turnišču

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče je v skladu s koledarjem Strelske zveze Slovenije v soboto, 20. februarja 2016, organiziralo Regijsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za Severo-vzhodno regijo. Tekmovanje je zaznamovala rekordna prijava 239 pomurskih strelk in strelcev, ki prvič v zgodovini na regijskem prvenstvu tekmovali na 32 elektronskih tarč SIUS v telovadnici OŠ Turnišče. 

Za enega izmed vrhuncev Regijskega prvenstva je poskrbela članica SD Koloman Flisar Tišina Saša Marija Ratnik, ki je postala regijska prvakinja z zračno puško z vrhunskim rezultatom 416,7 krogov. Pri članih je slavil domačin Robi Markoja, ki je nastreljal 614,6 krogov. Regijski prvaki z zračno ekipno so pri članih postali strelci SD Štefan Kovač Turnišče, pri članicah pa strelke SD Kovinar Ormož. Z zračno pištolo je pri članih zmagal reprezentant Kevin Venta iz SD Kovinar Ormož, ki je zmagal tudi v ekipni razvrstitvi. Med članicami z zračno pištolo je zmagala Ormožanka Petra Vernik.

Med mladinci z zračno puško je bil s 613,5 krogi najboljši mladinski reprezentant Žan Kelenc in Črenšovcev, kjer se lahko pohvalijo z najboljšo mladinsko ekipo v regiji. Med mladinkami s puško pa je zmagala Ljutomerčanka Nuša Špindler. Pri kadetih s puško je med posamezniki zmagal Matic Slavinec (SD Kovinar Ormož), med ekipami je zmagala domača ekipa SD Štefan Kovač Turnišče, med kadetinjami s puško je bila najboljša Antonija Kosi iz Ljutomera, pri kadetih s pištolo pa je zmagal Žan Habjanič iz Miklavža pri Ormožu.

V pionirski konkurenci je bil najbolj natančen Tin Budja iz Ljutomera, med ekipami pionirjev ŠSD Murska Sobota, med pionirkami posamezno Nika Bukovec iz Črenšovcev, ki je slavila tudi s svojo ekipo. Pri mlajših pionirkah sta zmagala Blaž Kotnik iz Murske Sobote in Miša Mrazovič iz Črenšovec, v ekipni konkurenci pa so bili najboljši Gančani. V konkurenci cicibanov sta bila najbolj natančna Jan Tivadar iz Črenšovec in Nina Zver iz Lendave. Med ekipami cicibanov so zmagali Črenšovci.

Na regijskem prvenstvu so se pomerili tudi člani s serijsko zračno puško, kjer sta med posamezniki zmagala Stiven Vočanec (SD Kovinar Ormož) in Vesna Mele (SD TSO Ormož), v ekipni konkurenci pa so zmagali člani SD Mehomar Bakovci.


Foto: Dominik Vnuk












































  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Strelci uspešni v Turnišču"

RSS