Dobrodošli na spletni strani Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki je bilo ustanovljeno leta 1974.

Turniški strelci vabijo na prireditev Občan strelja

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče ob občinskem prazniku občine Turnišče 19. novembra od 15. ure naprej pripravlja promocijsko-družabni dogodek Občan strelja, kjer bodo lahko občani tekmovali z zračnim orožjem na novem strelišču društva, ki velja za enega najsodobnejših strelišč v tem delu Evrope. Poleg tega turniški strelci pripravljajo še pestro spremljevalno dogajanje.

Strelci bodo popestrili dogajanje ob občinskem prazniku

Strelci iz občine Turnišče, ki že od leta 1974 delujejo v okviru Strelskega društva Štefan Kovač so se letos odločili popestiti dogajanje ob občinskem prazniku in hkrati predstaviti svoje strelišče širši javnosti. Tako bo v soboto, 19. novembra od 15. ure naprej na društvenem strelišču v stavbi podjetja Agrocorn (Ulica Štefana Kovača 2A, Turnišče), kamor so se turniški strelci preselili pred dvema sezonama, potekal dogodek Občan strelja.

Občani se bodo preiskusili na elektronskih tarčah

Prihodnjo soboto po najprej potekalo tekmovanje z zračno puško za vse občane. Sodelovali bodo lahko le tisti, ki strelskega športa ne trenirajo aktivno, tekmovanje pa bo potekalo na elektronske tarče. Poleg ekip vseh štirih vasi iz občine, bodo lahko sodelovali tudi posamezniki. Najboljše ekipe in posamezniki bodo prejeli pokale oz. medalje. Prijave na tekmovanje so možne na sdstefankovacturnisce@gmail.com ali pol ure pred tekmovanjem na strelišču.

Strelišče v Turnišču eno najsodobnejših v tem delu Evrope

Poleg tekmovanja bodo potekali ogledi novega strelišča, ki z elektronskimi tarčami velja za enega najsodobnejših v Sloveniji in tem delu Evrope. Ob tej priložnosti boste poiskusili tudi ostalo orožje in opremo s katero tekmujejo strelci iz občine Turnišče, ki so s svojima ekipama kot eden izmed redkih slovenskih klubov prisotni v prvoligaški druščini tako z zračno puško, kot z zračno pištolo. SD Štefan Kovač Turnišče odlikuje tudi kvalitetno delo s pomladkom, ki je v preteklih letih v različnih konkurencah osvojil več naslovov državnih prvakov in ostalih kolajn na največjih tekmovanjih.

Klepet z Robijem Markojo

Z vsemi strelci boste lahko sproščeno poklepetali, svoje izkušnje in doživetja pa bo z obiskovalci delil tudi svetovni prvak s samostrelom, dolgoletni reprezentant Slovenije in eden najboljših slovenskih strelcev vseh časov Robi Markoja.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Turniški strelci vabijo na prireditev Občan strelja"

RSS